Започва ваксинирането на членовете на секционните избирателни комисии. Имунизацията срещу COVID-19 се извършва по списък.

Желаещите да се ваксинират чакат в Александровска болница от 9 ч. За членовете на СИК и РИК са осигурени дози от препарата на „Пфайзер“ от Столична община, съобщи д-р Момчил Керемедчиев.

Снимка: btvnovinite.bg

По неговите данни през вчерашния ден са ваксинирани 126 души от изборните комисии. Очаква се над 120 членове на комисии да бъдат ваксинирани и този петък.

Д-р Керемедчиев призова всички да спазват записаните им за ваксинация часове.

„Има хора, които не идват и викаме записани за следващия ден“, каза лекарят и отбеляза, че неявилите се в четвъртък са доста.

Снимка: btvnovinite.bg

Дозите за членовете на изборни комисии са осигурени. Те са дълбоко замразени и всеки ден се вадят само бройката дози, които са за хората по списък, каза Керемедчиев.

В момента в Александровска болница се поставя и втората доза на медицински лица, на които вече им е била поставена първата инжекция.

Д-р Керемедчиев казва, че втората доза за членовете на изборните комисии трябва да бъде осигурена от Столична община.

Пред камерата на bTV някои от чакащите на опашката споделят, че са се осведомили за ваксината на „Пфайзер“, не се страхуват от странични ефекти и смятат, че е социално отговорно да се имунизират.

Вижте още във видеото.