Преди дни 27-годишен пациент с COVID е починал в ИСУЛ „Царица Йоана“. Пред лекарите той заявил, че е ваксиниран и има зелен сертификат. След като състоянието му рязко се влошило, медиците се усъмнили в думите му.

Д-р Кирил Пеев разказа в „Тази сутрин“, че след сериозен разпит на пациента той си признал, че има фалшив COVID сертификат.

На въпрос защо не се е ваксинирал младият мъж отговорил, че се притеснявал за репродуктивните си способности.

„При една от визитациите той беше в стаята без маска. Когато го попитах защо е без нея, той отговори, че не му е необходим кислород, защото изгарял белия дроб. Това е абсурд, той доставя необходимата храна за клетките и тъканите, за да може организмът да се възстанови“, каза д-р Пеев.

Медикът показа рентгенова снимка на белите дробове на пациента, на която се вижда, че има частична загуба на тъкан в органа, която води до дихателна недостатъчност. Лекарят апелира да не се вярва на конспиративните теории, защото те могат да бъдат опасни.

Снимка: btvnovinite.bg

Той обясни, че в лечебните заведения няма практика да се проверява с тестове дали даден пациент е наистина ваксиниран, разчита се на честната дума. Д-р Пеев посочи, че все по-често се хоспитализират COVID болни с фалшиви сертификати.