Ивайло Спасов е новият победител в MasterChef България. Надскачайки дори собствените си възможности, на финала той приготви севиче за предястие, уаге с даши бульон за основно ястие и казан диби за десерт. Ястията, което представи, всъщност показват неговата ценностна система - отвореност към света и всичко, което е любопитно и вкусно. 

"В крайна сметка това е игра и на финала се броят грешките. Който допусне най-малко в ключовия момент - побеждава", казва той за победата си. 

Въпреки че представя забележителни рецепти на финала, Ивайло не е имал много време да ги изпробва преди това. Десертът дори никога не му се е получавал.

Казан диби е ястие, което се приготвя 2 дни. Благодарение на техниките, които използва - течен азот, "лед и магия", успява да го направи само за час.

"Човек, поставен в критична ситуация, преминава границите си, надминава страховете си и постига невероятни неща!", споделя той. 

За Ивайло готвенето е наука и всичко, което прави в кухнята, се свежда до "прости физични и химични правила". 

Готви от много време, но решава да се заеме с това професионално, когато заниманията му като копирайтър му омръзват.

"Готвенето ми става все по-инересно. От 9 години готвя активно. За нещата, които можеш да усъвършенстваш, един живот не стига", споделя той.

Ще има ли свой собствен ресторант новият победител в MasterChef - четете на Ladyzone.bg.