Жена събира тонове отпадъци в апартамента си. Цял вход на блок в Пловдив на ул. „Димитър Талев“ е пълен с плъхове и хлебарки, като непрекъснато се разнася неприятна миризма.

Съседите на Николина Стоянова и дъщеря ѝ Кремена, са изпращали многобройни жалби до всички институции, но без решение на проблема.

Николина живее в апартамента повече от 30 години.

Жителите на входа разказват, че с всеки изминал ден боклуците се множат. Обаждали са се до полицията, пожарната и ХЕИ. От там са казали, че съседите трябва да решат спора помежду си.

Снимка: btvnovinite.bg

Отправена беше покана до кметството на район „Южен“ в Пловдив. От там отговориха писмено:

„За периода 2014-2019 година са постъпили 3 жалби. При последвали проверки на служители на районната администрация не е осигурен достъп до жилището. За всяка жалба са уведомени Първо районно управление на МВР-Пловдив и Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Пловдив.“

Снимка: btvnovinite.bg

Отговорът на пожарната е, че до 2 декември 2017 г. боклуците трябва да бъдат премахнати. Тъй като отпадъците не са били преместени, е наложена глоба, но тя не е платена.

За да потърсят решение на проблема жителите на входа са наели адвокат Теньо Тенчев.

Снимка: btvnovinite.bg

Той заяви, че има шанс битката срещу боклуците да бъде спечелена. Той заяви, че от Втора районна служба „Пожарна безопасност“ са констатирали, че апартаментът е пожароопасен.

„Целта е жилището да бъде почистено, дезинфектирано, за да може хората да живеят нормално“, подчерта адвокатът.

Очаква се отговорът на институциите.