Питбул уби стопанката си във Варна. 36-годишната жена е била захапана за ръката в дома си. Мъжът, с когото жената е съжителствала, е заловил кучето и го е предал на общинските власти.

Красимира Илиева живее в кооперацията, където е станал инцидентът. Жената споделя, че и преди година кучето ухапало приятеля на момичето и всички съседи се страхували от питбула.

След инцидента кучето, което в опита да бъде спасена жената, е прободено с нож от приятеля й, е упоено и настанено в общинския приют.

„Доколкото ни е известно, кучето е имало паспорт, който вчера е иззет. При наша проверка не се откри микрочип, но там има прободна рана. Това ще се установява допълнително“, каза в „Тази сутрин“ Христина Мирчева от приюта в село Каменар.

„Животното е упоено и така е иззето. Когато беше настанено в приюта, беше установена прободната рана на врата. Грижим се за кучето и то е настанено в обезопасена клетка“, обясни тя.

„Като цяло хората са настроени, че тази порода е опасна. Не всички кучета от тази порода агресират. Много е важно как се отглеждат и как стопаните се държат към тях“, каза още Мирчева.

Очакват се експертизите на съдебния лекар и да се установи дали кучето е виновно за смъртта на жената.

Инцидентът е станал в дома на жената в кв. „Галата“ във Варна. Смъртта е настъпила от кръвозагуба.

И министърът на вътрешните работи коментира инцидента.

„Може да погледнем какво се случва в други държави. Има много такива, при които отглеждането на такива породи е забранено, и такива, в които има огромни изисквания към стопаните на такива кучета. За съжаление, темата се повдига винаги, когато има някакъв инцидент“, заяви Калин Стоянов.

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство във връзка със случая на починалата жена. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължава под надзора на прокуратурата.