Видин е областта с най-много заболели у нас - 878 на 100 000 за последните 14 дни. В региона има недостиг на медицински персонал от много дълго време.

„През последните няколко дни може да се каже, че ние сме в пика на четвъртата вълна на COVID-19. Регистрираните случаи са над 700. Положението е много сериозно и се надяваме да не се увеличават новите случаи“, казва директорът на РЗИ-Видин д-р Владислав Владински.

От този понеделник започва втората седмица след въвеждането на допълнителни мерки срещу заразата. Обучението на учениците се провежда онлайн.

„Всеки ден екип от РЗИ заедно с БАБХ и полицията контролират прилагането на новите мерки. Денонощен е контролът и на двата гранични пункта – „Връшка чука“ и „Дунав мост 2“, каза д-р Владински.

„Трудно е много. За последното денонощие имаме приети нови девет души. В COVID структурата в момента лежат 80 болни. Има и тежко болни, които се нуждаят от кислородотерапия. В момента няма деца“, съобщи д-р Богдан Томов, зам.-директор на МБАЛ "Света Петка" във Видин.

„Надяваме се това да е пика на четвъртата вълна“, споделя д-р Томов.