Очаквахме провокации на конференцията на ГЕРБ, но не и подобни сцени като тази с агресията срещу журналистите – Генка Шикерова и Полина Паунова. Това каза пред „Тази сутрин“ пиарът на ГЕРБ Никола Николов.

Той обясни, че е наета охрана за събитието, поясни и че около 30 провокатори са успели да влязат, дори са си взели и лентички, раздавани на входовете.

Самият Николов е бил разпитан заради сблъсъците, извини се и на протестиращите и журналистите, нападнати от мъже на събитието.

Според него става дума за хора от футболни агитки. Той попита и къде е била наетата охрана, когато предава един от протестиращите, който е бил нападнат.

Николов обясни, че не е проявявал агресия и насилие към момчето, което е извел към изхода. Поясни, че го е предупредил да спре, по думите му, да използва нецензурни думи, докато премиерът е говорил от трибуната.

Казах му, че ако не спре, ще трябва да го изведа, поясни Николов.

Бе категоричен, че за агресията срещу журналисти е разбрал след края на конференцията. Николов заяви и че на оператора на „Свободна Европа“ е погледнал като на провокатор, защото не е имал идентификация и е напуснал мястото, предвидено за журналисти.

Николов обясни, че възрастният човек с жилетката е член на партията, но не е бил официално поставен на пропускателен пункт да проверява документи. 

Пиарът на ГЕРБ заяви и че са подадени две жалби заради сблъсъците.

Вижте още във видеото.