„Персоналната ми оценка за д-р Костадин Ангелов винаги е била висока. Човек, който познава системата, с мениджърски опит. Но като говорим за промяна, тя не можа да бъде кадрова. Кадровата промяна може само да подобри начинът, по който работи един мениджърски екип. Въпросът е каква е политиката, която тази промяна води след себе си“, заяви Петър Москов в „Тази сутрин“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Кирил Ананиев се справи в степента, в която политическото мнозинство го беше излъчило и му позволи да се справи“ – така бившият здравен министър оцени друг от своите наследници на поста.

„За мен е загадка какви са приоритетите на това управление в тази (здравната) и други сфери“, каза Москов.

„За Коста Ангелов, което мога да кажа, че през следващите месеци, тактически, основен приоритет и задача трябва да му бъдат не големите проблеми в здравеопазването, а създаването на ясен план за ограничаването на епидемията, за всичко останало няма политическа воля“, коментира бившият здравен министър бъдещите стъпки на своя колега.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Москов това правителство е изчерпано в стратегически план, но може да се ползва за решаването на тактически задачи. Много опасно е БСП да не се върне на власт и това трябва да се предотврати, смята политикът.

Какво още каза Петър Москов за ситуацията в България, гледайте във видеото.