„Има такъв народ“ предпочитат да са господари на мълчанието, очаквах партията да върне мандата, защото с 51 депутати е трудно да се състави правителство. Това заяви в „Тази сутрин“ Петър Курумбашев, депутат в 40-о и 41-во Народно събрание от БСП. 

По думите му има опасност от дълъг период на политическа турбулентност и дори след нови избори да не се състави стабилно правителство. Според него е нормално лидерът на ИТН да поиска да се яви на нови избори и да види дали ще получи по-голямо доверие. 

„Има такъв народ“ предпочитат да са господари на мълчанието. До момента това работи, но е ясно, че този период трябва да приключи и да се излъчат ясни послания. Това важи и за останалите политически партии“, каза Курумбашев.  

Относно политическата комуникация през социалните мрежи, Курумбашев заяви, че това е лоша практика, защото така посланията достигат само до електората на конкретната партия. Според него трябва да се внимава с квалификациите по адрес на политическите опоненти, защото в един следващ момент може да се окаже, че стават партньори. 

Курумбашев коментира, че на един евентуален предстоящ вот резултатите няма да бъдат много по-различни. Очаква промените в Изборния кодекс да дадат възможност на повече българи зад граница да гласуват.  

„Има значение кой ще бъде съдия на мача. Сега изборите ще бъдат проведени от служебен кабинет и МВР няма да може да менажира така процеса в махалата, както го е менажирала досега. През юни ще се види дали ще има нови партии и дали кандидатите за първото място ще се разменят“, посочи той.

Политикът заяви, че едва ли БСП ще предложат правителство, ако третият мандат отиде при тях.

Целия разговор с Петър Курумбашев вижте във видеото!