Футболен клуб "Левски" е против спиране на първенството, тъй като това би било пагубно за "сините". Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV изпълнителният директор на столичния гранд Павел Колев. Той говори и за финансовото състояние на клуба.

"Спиране на първенството би било пагубно за "Левски". На първо място, в цяла Европа се опитват да направят така, че шампионатите да завършат. УЕФА отмени eвропейското първенство. От гледна точка на феърплея, трябва да зaвърши шампионатът. Знаем, че футболът е бизнес. Прибързано ще е да се прекрати. Нека да изчакаме и ще видим. Да са надяваме разпространението на коронавируса да бъде овладяно", заяви Колев.

"Ситуацията е трудна за всички - не само за футболните клубове, но и за всички частни дружества. Целият бизнес все още се опитва да се ориентира. При нас положението е такова, каквото го оставихме преди обявяването на извънредното положение, тоест лошо. Разчитаме изцяло на продажбите на артикули с марката на "Левски", билети, абонаментни карти и дарения, тоест на нашите привърженици"

"Имаме, по груби сметки, към 450 хил. лв., като повече от половината са по сметката с дарения и отиват само и единствено за погасяване на задълженията към НАП"

"След като орязахме някои разходи и заплати, санитарният минимум на месец е малко над 1.2 млн. лв. В последната една година получавахме тази сума от собственика регулярно. Тя достигаше и до 2 млн., защото имаше доста инвестиционни разходи. 1.6 млн. лв., може би, сме инвестирали в базата на ст. "Георги Аспарухов"

"С Георги Попов се чухме за последно преди Нова година. А с Васил Божков - него го видях за последно на срещата с привържениците през януари. Тогава всъщност не говори с мен. Аз бях нещо като домакин. Не съм се чувал с Божков откакто напусна страната. Нямам никаква комуникация нито с него, нито с негови представители. Аз се информирах от медиите, че не е в България. Следя нещата благодарение на вас"

"86% от акциите на "Левски" се държат от Георги Попов, така че аз не виждам как, без негово съгласие, те могат да преминат в нечии други ръце"

"При евентуален фалит на клуба, няма да има значение кой държи акциите, а какви активи има "Левски". В момента не сме близо до такъв сценарий, не мислим за такова нещо. Боря се с всички сили, заедно с администрацията на "Левски" и,  разбира се, с привържениците, да спасим клуба. Това е целта! Собственикът не е изразил желание да продаде или да се откаже от акциите, поне не пред мен. Задълженията на клуба, мисля, че са около 15-16 млн. лв., което е двойно намаление в сравнение с това, което аз заварих, когато бях назначен през януари миналата година"

"Срещу "Левски" има 16 или 17 дела, като една трета от един агент. За някъде около 300-400 хил. лв. Има и хора, които се отказаха да ни съдят - "Междинна станция" на Иван и Андрей, например"

"В този момент нямаме достатъчно средства, за да плащаме на играчите. Последния път им платихме половин заплата за януари. Сега правим всичко възможно да им платим и втората половина от заплатата. Няма футболисти, които искат да разтрогнат. За тях е важно да си говорим, а не да се информират от медиите".

bTV призовава: останете си вкъщи!