Натоварено движение след празниците, но без инциденти отчетоха от „Пътната полиция“. 

Трафикът на 1 и 2 януари беше спокоен, имаше много малко произшествия, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков – отдел „Пътна полиция“ в ГДНП.

Два пъти по-малко са пътните инциденти в сравнение с миналата година, уточни той. „Движението вчера беше изключително натоварено, такова очакваме да стане и днес, затова полицейските екипи вече са по места в готовност да помагат и да регулират движението“, отбеляза главен инспектор Лъчезар Близнаков.

От пътната полиция обаче отчитат увеличаване на случаите с употреба на алкохол и наркотици по празниците. 

Инспектор Лъчезар Близнаков съобщи, че от 23 декември са отчетени над 400 проби на водачи с алкохол или наркотици в кръвта, като някои от случаите са фрапиращи. Не малко са били случаите с 3 промила алкохол, при които вече има неадекватност от страна на шофьора, уточни Близнаков. 

Движението вчера е било натоварeно основно около зимните курорти, в района на Симитли и на автомагистрала „Хемус“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Днес също се очаква натоварено движение, но нека шофьорите, ако попаднат в колона на тунел „Ечемишка“, да изчакат, а не да използват обходния маршрут, защото през него са отклонени тежкотоварните камиони“, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков. 

Натоварено ще е и при Кресна, където се достроява магистрала „Струма“. Натоварено се очаква да е и при Владая. От Пътната агенция и Пътна полиция са обърнали движението и има 2 ленти в посока София.

Днес навсякъде при входовете на София ще има полицейски екипи, такива ще се движат и в трафика, за да следят за нарушения. Очаква се около обедните часове движението на автомобили да бъде най-засилено. Главен инспектор Близнаков призова водачите да спазват дистанция и да не бързат.

За първите два дни на 2022 г. тежките пътни инциденти са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е загинал, посочиха от пътната полиция. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!