11-годишният Мерт Дерменджиев смая журито в "България търси талант" с изпълнението си на пиано и стана първият финалист с най-голяма зрителска подкрепа. Уверен в способностите си, той предсказва, че ще стигне до финала и го споделя на свой приятел с думите "ще се справим много добре и ще изсвирим всичко без грешка". 

Майка му Айсел Дерменджиева посреща новината, че синът й отива на финала с много вълнение и щастие.

В семейството им няма музиканти, а Мерт сам е открил таланта си. Той е едва на 6 години, когато за първи път се докосва до пиано.

"За рожден ден бяхме купили малко електрическо пиано. Аз просто го разопаковах и започнах да дрънкам нещо на него", разказва той.

Следват уроци по пиано и изключително много труд. Преподавателите му установяват, че той има голям талант и препоръчват на родителите му да влага още работа и усилия, за да го развива. Оттогава Мерт свири всеки ден.

"Ежедневието му буквално е запълнено с музика. Няма почивни дни, свири ежедневно. Има дни, в които свири часове наред, но го прави с желание", споделя майка му. 

"Изморявам се, ако не свиря", казва от своя страна Мерт.

Освен че свири, той и композира. За 10-ата годишнина от брака на своите родители им подарява композиция на валс с името Magic waltz. Обича да свири пред публика, а бъдещето си вижда на големите сцени: "Мечтая да ходя в чужбина и моите произведения да се слушат от целия свят."

За финала на "България търси талант" Мерт обещава едно "много по-различно представяне от тези досега".   

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!