Предизборна кампания – така политологът проф. Румяна Коларова определи в „Тази сутрин“ изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“. 

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“. По думите ѝ протестният вот у нас се равнява на около 30%. Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни, но според него над 60% от хората у нас не харесват управлението на Бойко Борисов и проверката на правителството в оставка ще спечели симпатиите им. 

„Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя вече не се държи като политик, а казва това, което мисли, което даже е симпатично в даден момент, защото не сме виждали такова поведение отдавна. Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов. 

Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“. 

„Президентът попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“. Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, заяви тя.

Според Симеонов кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.

Още от анализа на експертите вижте във видеото!