Баскетболният треньор Константин Папазов ще притежава 35% от акциите на "Левски". Те ще му са предоставени лично от новия мажоритатен собственик Наско Сираков, който ще разполага с останалите 51%. 

В предаването "Тази сутрин" Папазов разкри, че самият Сираков е пожелал да му предостави ценните книжа, като двамата са работили заедно още от първия ден.

"Бъдещето на "Левски" е в добри ръце, защото в клуба ще има прозрачност.", заяви Папазов.

Баскетболният специалист е готов веднага да се раздели с управляваните от него акции при появата на стабилен бизнесмен с идеи и амбиции за развитието на клуба.

"Снощи жена ми ме попита: "Не можа ли да се включиш в нещо печелившо?", сподели Папазов, като уточни: "Тези 35% са 8 милиона и 400 хиляди лева от дълга от "Левски". 24 милиона лева е доста сериозна сума, но доста от тях вече са предоговорени. В тях влизат и 3-те милиона, които Спас Русев обеща лично да внесе".

"За момент не се притеснявам, не гледам толкова стряскащо на тази цифра. Големите клубове като "Барселона" и "Реал", които са огромни марки, са имали големи задължения през годините", каза още Папазов.

"Авторитетът на Наско Сираков при преговорите играе важна роля, както и моето нахалство".

В началото на месец май Константин Папазов пожела акциите на "Левски", като в предаването "120 минути" дори разкри, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков е обещал да му ги джироса. Вместо при него обаче, мажоритарният пакет в размер на 86,6% бе джиросан на премиера Бойко Борисов. Така започна нова сага с приемане и препредаване на акции, а след анкета в социалните мрежи Божков реши да даде собствеността на Сираков.

"Имах договорка с Божков. Но няма по-подходящ за тази работа от Наско Сираков. Ние сме заедно от ден първи. Той сам ми предложи акциите. Ако аз ги бях получил, Наско със сигурност щеше да бъде експертната фигура, която да управлява отбора. След грозния епизод пред Министерски съвет (б. ред. - с джиросването на премиера Борисов) Наско се мобилизира и взе това стратегично решение да изяви желание за акциите.", обясни треньорът.

Относно финансирането на клуба, който продължава да бъде на ръба на фалита, Папазов добави, че се надява "Левски" да избяга от модела "бащица": "Това е модел, който в годините е видимо изчерпан. Сигурно ще трябва да търсим пари, но това не ни задължава да бъде от един човек и от един човек "Левски" да бъде зависим. "Левски" е една огромна марка, която ако правилно бъде оползотворена има своя огромен потенциал. Много други са го направили, ние няма да открием топлата вода, но сме 50-60 години назад", добави Папазов.