За поредна година бургазлии отбелязват празника на града – Никулден. Традиционно на деня хората се хранят с риба.

Именно морските вълци на Бургас представиха пред камерата на „Тази сутрин” нетрадиционна рецепта за речна риба – шаран със сирене.

Снимка: btvnovinite.bg

Рибарят Яни Стоянов, познат като Хармониката, приготвя рецептата от близо пет десетилетия.

Признава, че сиренето се добавя към шарана заради това, че рибата живее в мътни води и при нея се срещат токсини, които сиренето обира.

Вече изчистения шаран се пълни със сиренето, шпикова се с масло. След това се поръсва с кашкавал.

И тази година рибарите предпочитат речната риба, тъй като е била слаба година за морската риба.

Обикновено люспите на шарана се пазят за благоденствие.