За поредна година бургазлии отбелязват празника на града – Никулден. Традиционно на деня хората се хранят с риба.
Именно морските вълци на Бургас представиха пред камерата на „Тази сутрин” нетрадиционна рецепта за речна риба – шаран със сирене.
Рибарят Яни Стоянов, познат като Хармониката, приготвя рецептата от близо пет десетилетия.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Признава, че сиренето се добавя към шарана заради това, че рибата живее в мътни води и при нея се срещат токсини, които сиренето обира.
Вече изчистения шаран се пълни със сиренето, шпикова се с масло. След това се поръсва с кашкавал.
И тази година рибарите предпочитат речната риба, тъй като е била слаба година за морската риба.
Обикновено люспите на шарана се пазят за благоденствие.