За поредна година бургазлии отбелязват празника на града – Никулден. Традиционно на деня хората се хранят с риба.
Именно морските вълци на Бургас представиха пред камерата на „Тази сутрин” нетрадиционна рецепта за речна риба – шаран със сирене.
Рибарят Яни Стоянов, познат като Хармониката, приготвя рецептата от близо пет десетилетия.
Признава, че сиренето се добавя към шарана заради това, че рибата живее в мътни води и при нея се срещат токсини, които сиренето обира.
Вече изчистения шаран се пълни със сиренето, шпикова се с масло. След това се поръсва с кашкавал.
И тази година рибарите предпочитат речната риба, тъй като е била слаба година за морската риба.
Обикновено люспите на шарана се пазят за благоденствие.