Овладян е пожарът в околностите на Полски градец в района на Стара Загора. Огнеборци и горски служители наблюдават периметър от около 8 километра.

В случай на нови възпламенявания, в гасенето отново има готовност да се включи тежка техника. Изгорели са 800 декара широколистна гора, земеделски земи, сухи треви и храсти.

Огънят беше ограничен с помощта на тежка техника на ТЕЦ „Марица изток 2“ и Мини „Марица изток“, които се намират в региона. 

Булдозерите изкопаха просеки и така пламъците не засегнаха населените места и близкото военно поделение. В борбата с огъня се включи и хеликоптер от базата в Крумово. 

На помощ на огнеборците от Стара Загора пристигнаха техни колеги от други области.

Пожарът пламна вчера в ранния следобед на границата на областите Стара Загора и Хасково. Най-вероятно огънят е тръгнал от изоставена бадемова градина край с. Светлина. През 2019 почти на същото място отново имаше голям пожар. Тогава гасенето продължи близо седмица.

Частично бедствено положение за Полски градец все още е в сила.

Отменено е бедственото положение в село Пъстрово, където на 9 август пожар изпепели 5 къщи и 1800 декара от масивите на Средна гора.  

Комисия пък оценява щетите след големия пожар в с. Преславен, където изгоряха няколко къщи.