Овладяха огромния пожар, който снощи лумна в цех за месо край пловдивското село Войводиново. Борбата с  пламъците продължи цяла нощ. Пострадали няма, замърсяване на въздуха - също, но се препоръчва на хората да не излизат и да държат прозорците си затворени.

23 часа по-късно все още има няколко огнища, които трябва да се погасят. На място има 5 пожарни.  

Пожарът е локализиран още през късните часове снощи. Имало е вероятност от взрив заради бутилки с метан, които са били изстудени веднага от огнеборците. Все още не са ясни причините за пожара. По мнение на огнеборците огънят е тръгнал отвътре, но надали става въпрос за умишлен палеж.

Сигналът е подаден на тел. 112, малко след като приключва редовната смяна в предприятието, в което работят  300 души. Огънят бързо обхваща огромна площ. Тръгнал е от работно помещение. Тъй като конструкцията е изградена от термопанели, огънят се е разпространил много бързо.

15 пожарни са гасили огъня през цялата нощ, обясни в „Тази сутрин” комисар Георги Мангараков. Дошли са цистерни от Карлово, Съединение и Стамболийски, които са помогнали в овладяването на пламъците. Малко след 23.00 ч. огънят е локализиран, поясни той. Комисар Мангараков обясни, че все още не са ясни причините за пожара. Предстои оглед съвместно с полицията. По думите му не се касае за умишлен палеж.

Огненото сияние се вижда от северните покрайнини на Пловдив. Край оградата на предприятието бързо се събраха работници, притеснени, че остават без препитание.

Няма опасност от обгазяване на жителите в близките населени места. Още снощи е извършена проверка на въздуха и не е установено наличието на токсични вещества. На място остават да дежурят четири екипи на пожарната.