Пиян шофьор помете три автомобила в Добрич и опита да се скрие от правосъдието. Шофьорът е задържан за 24 часа, а впоследствие за 72 - с постановление на прокуратурата. Предстои да му бъде искано постоянно задържане под стража.

За щастие, при инцидента няма жертви и щетите са само материални. 

„На 26 септември в следобедните часове е подаден сигнал в ОДМВР-Добрич за пътно произшествие. Установени са два автомобила с леки материални щети. Виновният водач е избягал от местопроизшествието, по-късно е установен и задържан от служителите на МВР. По-късно е тестван, дрегерът е отчел 2,41 промила. В хода на разследването е установено, че шофьорът веднъж вече е осъждан за такъв тип престъпления, а настоящото му деяние е извършено в изпитателния срок по предходна присъда“, каза наблюдаващият прокурор по делото Даниел Илиев.

Шофьорът заявил, че е употребил алкохол след деянието и е избягал, тъй като се е уплашил от това, което е направил. Издирването му продължава един час. Автомобилът му е иззет.

По думите на прокуратурата има проблем със съхраняването на иззетите моторни превозни средства, но местната власт се е ангажирала да осигури терени, на които да бъдат съхранявани.

Общо 359 са образуваните досъдебни производства миналата година срещу пияни и дрогирани шофьори в Добричко.