Нови любителски клипове показват агресия в училище за деца със специални образователни потребности в Бургас. 

В началото на август bTV получи ужасяващи кадри с обиди към ученик в това училище. Тогава всички институции бяха  шокирани и започнаха проверки. В началото на учебната година родители местят децата си от центъра. 

Прокуратурата в Бургас е удължила проверката с още един месец. Образователният инспекторат също извършва проверка.

Новият запис беше изпратен до bTV. Някои родители са подавали сигнали със съмнения за нередности.

Относно двете учителки, заснети в скандалния клип – едната вече е пенсионер, а другата до вчера е била в платен годишен отпуск и не е разпитана.

„Аз вече предприемам действия за издаване на заповед за дисциплинарно уволнение“, посочи директорът на Центъра за деца със специални потребности – Диана Костова.

„Има нарушение по документацията, има нарушения свързани с не обявяване на такъв щат в ЦСОП, който би подпомогнал работата на директора и би довел до може би по-добър контрол върху работата на институцията“, отбеляза Лиляна Иванова, зам.-директор РУО-Бургас.

По думите ѝ в центъра не е имало главен учител и зам.-директор, но след заповед със задължителни предписания директорката е обявила място свой заместник. Майка вече е преместила детето си от този център в друг.

Според Мирослава Александрова всеки родител би бил притеснен от подобни клипове, затова и тя решава да премести детето си.

„Това са деца, които са със затруднена комуникация. Моят син умее да разговаря, но не може да разкаже това, което му се е случило. Дори вкъщи, когато с братчето си имат конфликт, той отказва да говори. Единственото, което може да ми даде някакъв индикатор, е неговото поведение. Имах притеснения, споделих ги с класния ръководител. Синът ми отказа в един момент да посещава училището“, каза майката.