Екипи на Планинската спасителна служба откриха Владимир Каролев, който в неделя изчезна близо до връх Тодорка в Пирин. В момента той е в хирургичното отделение в Разлог с политравми и в тежко състояние. 

Методи Баневски, дежурен в Планинската спасителна служба – Банско, обясни, че Каролев е бил на ски по Тодорин връх и към 12 ч. е тръгнал по улеите.

„Нещо е станало там, защото към 14 ч. са го потърсили негови приятели и телефонът му не е имал покритие. Започнахме издирване цяла нощ, момчетата се разделиха на групи. Двама души от една от групите го намериха – това са директорът на парка и зам.-кметът на Банско“, обясни спасителят.

По думите му Владимир Каролев е намерен към 1 ч. през нощта в района на Жабешкото езеро. Той е бил в безпомощно състояние и е предаден на Спешна помощ на линейката на хижа "Вихрен".

„Теренът, в който е намерен, е със стръмни улеи и камъни. Явно се е подхлъзнал и е паднал“, предположи планинският спасител.  

В акцията по издирването му са участвали 8 души. Тя е продължила почти 12 часа през нощта и е била много тежка, в много труден район.

Планината в момента е много опасна, отбеляза Методи Баневски. Той апелира да не се ходи сам в планината.  

„Открихме го с доста късмет. В екипа имаше и трима висококвалифицирани инструктори“, обясни Бановски.

Владимир Каролев е бил свален на ръце с модерни съоръжения и е носен около 3-4 часа. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!