Откраднат е апарат, с който лекари правят безплатни очни прегледи на деца в цялата страна. Цената му е около 18 хиляди лева. 

Уредът е откраднат от кола. С него за пет години са прегледани около 5000 деца. Освен уреда, са откраднати и документи и лаптоп.

Снимка: btvnovinite.bg

Колата е на д-р Цветан Каменов, специалист по очни болести. Той разбира за кражбата, когато се прибира в Плевен и отваря багажника си.

Не е имало разбиване, едва ли някой целенасочено е търсил този уред, обясни той. По думите му това не е обичайна техника, която обикновено крадците търсят.

Снимка: btvnovinite.bg

Д-р Каменов посочи, че с този уред са правени профилактични прегледи на деца и той е закупен от благотворителна организация: "Парите за апарата са от членски внос на клуба и от благотворителен бал, който организирахме през 2015 г. Сумата за апарата е над 17 000 лева. Идеята е да се преглеждат деца в цялата страна".

Снимка: btvnovinite.bg

От благотворителната организация се надяват откраднатият апарат да бъде върнат. Уредът е строго професионален и няма как да бъде използван за друга цел, отбеляза д-р Цветан Каменов. В лаптопа ми беше целият списък с пациенти за операции за месеци напред, посочи още лекарят.