Бебе се роди в линейка в Крумовград. То е изродено от фелдшера и шофьора на път за болницата. Да дадат нов живот в линейка не им се случва за първи път. 

В сряда в 01:46 ч. през нощта постъпва сигнал за 32-годишна бременна жена с болки от село Бряговец. Става ясно, че се очаква раждане. Фелдшерът Фами Али взима акушерската чанта и заедно с шофьора Павел Димитров тръгват към адреса. 

Фами Али, фелдшер
Снимка: bTV

„Едно от селата, които може би е най-далечната дестинация за нас. Самият превоз до там и обратно ни отнема близо 2-3 часа“, казва Фами Али. 

На път към Крумовград раждането започва. За фелдшера това е четвърти пореден случай с израждане на бебе в линейка.

„Оказа се, че околоплодните води са изтекли без тя да знае. По пътя между две отдалечени села жената започна напъните, контракциите се засилиха, което ми даде повод да започна да водя раждане", каза той. 

Медици от Крумовград изродиха бебе в линейка
Снимка: bTV

Оказва се обаче, че има усложнение. 

„Когато успях да изродя главичката на бебенцето се оказа, че пъпната връв е двойно увита около врата. Това в 32-годишната ми практика се случва за първи път. Това ме навя на мисълта преди всичко да освободя главичката на бебенцето от пъпната връв. Направих го съвсем деликатно и след това с аспираторчето аспирирах бебенцето, за да може то да започне да диша. То проплака и изрязах пъпната връв. Отидохме двама, взехме двама – бащата, майката и се върнахме петима“, разказва Фами Али. 

Медици от Крумовград изродиха бебе в линейка
Снимка: bTV

На помощ се включва и шофьорът на линейката Павел Димитров. За 17 години стаж това му се случва за трети път. 

Павел Димитров, шофьор на линейка
Снимка: bTV

„Докторът ми каза „подавайте ми инструменти“. Сам не може да се справи, трудно е“, казва той. 

Екипът успешно изражда бебето. В 02:55 ч. се ражда здраво момиченцето ,тежащо три килограма. 

Случайно или не, майката кръщава новороденото момиченце на името на дъщерята на фелдшера.

„Това за мене е чест, да си жива и здрава“, казва той. 

До извънредната ситуация се стига вероятно, защото 32-годишната жена не е здравно осигурена, не е посещавала гинеколог и не е знаела кога се очаква да настъпи раждането. В крайна сметка и родители, и екипът за щастливи от развоя на събитията.