Английски, френски и руски език звучат в Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“ в Стара Загора. Всеки ден 20 момичета и момчета от различни държави помагат на екипите от центъра. Заедно със специалистите, доброволците посрещат пострадалите птици, преглеждат ги и ги лекуват. А когато оздравеят, ги пускат обратно в дивата природа.

Деца и студенти от Ямайка, Англия, Украйна и България или общо 20 са доброволците в Спасителния център. Наред с ветеринарните лекари към центъра, доброволците преглеждат пострадалите животни. А след това, заедно с рехабилитаторите, полагат грижа за възстановяването на птиците в центъра.

Снимка: btvnovinite.bg

9-годишният Симеон е най-малкият доброволец. Специалист е по любимите лакомства на обитателите. Момчето още не знае какъв ще стане като порасне, но татко му работи като ветеринарен лекар в Спасителния център.

Сандрин пък идва чак от Ямайка. Студентка е в Тракийския университет. В Центъра е от 3 месеца. Казва, че България е прекрасна, много зелена и с много животни. Според нея, българите имат отношение към природата – повечето хора, които носят пострадали пациенти тук, търсят обратна връзка каква е съдбата им.

Снимка: btvnovinite.bg

След като завърши образованието си, Сандрин планира да се прибере у дома. И да приложи в Ямайка това, което е видяла в Спасителния център „Зелени Балкани“.

Заради голямото желание да помогнат и общата любов към природата, доброволците в Спасителния център „Зелени Балкани“ казват, че различните езици, на които говорят, не им пречат в работата.