Певецът Орлин Павлов готви „плаващ” концерт в Пловдив. Той ще бъде на 28 август на Гребната база в града. Това ще бъде първото по рода си събитие на вода в България, което ще разполага със специално изградена за случая сцена от плаващи понтони.

Хората, на които е поверено създаването й, са в основата на построяването на инсталациите за проекта на Кристо Явашев "Плаващите кейове".

Снимка: btvnovinite.bg

„Работили сме по „Плаващите кейове” на Кристо. След това реализирахме още един негов проект в Лондон. Имаме опит с големи проекти и затова смятам, че това, което подготвяме в България”, ще се получи”, каза в „Тази сутрин” Ина Димитрова.

На сцената ще се качат още Белослава, Любо Киров, Владимир Ампов - Графа и Бобо. Концертът е част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата"

Докато тече концертът, в реално време ще се заснеме финалната сцена на най-новия филм на Ники Илиев - "Завръщане", в който Орлин играе ролята на един от тримата приятели, които се прибират в родния си град Пловдив, за да спасят от разруха къщата от детството на свой приятел. Романтичната комедия е посветена на Пловдив и е за ценностната ни система, за запазените традиции и мотив за всички, които искат да се върнат към корените си.

Снимка: btvnovinite.bg

"Този концерт ще е празник на музиката и киното. Ще чуете най-популярните ми песни през годините, песни от албума "Още малко", както и специално записано парче за лентата, което се надявам да се превърне в хит, а защо не и в новия химн на Пловдив", сподели Орлин Павлов.

Концертът е част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и ще бъде безплатен.