Опасно кръстовище в Червен бряг. За проблема алармираха зрители на bTV, които изпратиха и видеа със зачестили през последните месеци катастрофи заради неспазване на знак "Стоп". 

На кръстовището се пресичат два републикански пътя. Жени Нинова е една от потърпевшите. Докато возела 12-годишното си дете шофьор не спрял на знака „Стоп“ и я ударил. Друг потърпевш обясни, че знакът не се вижда добре и заяви, че на ден стават поне по две катастрофи.

Снимка: btvnovinite.bg

Според адвокат Цветелин Цветанов е най-добре на място да бъде поставена светофарна уредба.

Първата катастрофа е регистрирана на 20 май, а последната - на 2 януари. За този период са регистрирани 9 инцидента. При тях има материални щети, няма жертви или ранени, обясни Даниел Дойчев, началник група "Охранителна полиция".

„Един водач, като тръгне от София до Червен бряг, няма „Стоп“. През цялото време се движи по път с предимство. Това е първият знак „Стоп“ по цялото протежение на пътя. След извършването на ремонтните дейности са констатирани 29 нарушения на водачи, които не спират на пътния знак. Това са транзитно преминаващи, а не хората от Червен бряг, които знаят организацията на движението“, обясни Дойчев.

Снимка: btvnovinite.bg

Той също е на мнение, че е най-добре да се постави светофар и така проблемът да бъде решен.

„Провел съм разговор с новото ръководство на общината и имам уверение, че въпросът ще бъде преразгледан и ще бъде решен кардинално“, каза общинският съветник Петьо Костов.

От Община Червен бряг заявиха, че следващата седмица е насрочено заседание на Комисията по безопасност на движението. Ще бъде потърсена помощта и на Института по пътна безопасност. Собственик на пътя е АПИ и те трябва да извършват организацията на движението.