Сигнал за опасна сграда близо до центъра на София. Зрител на bTV писа от името на хората, които живеят на ъгъла на улиците „Опълченска“ и „Враня“.

"Всички ние сме вече отчаяни и направо не знаем на кого да се оплачем. Става въпрос за недовършена сграда от 1995 година до блока. Сградата се състои от три недовършени етажа, обитавани от всякакви маргинални елементи“, пише в сигнала.

Снимка: bTV

Хората от района споделят, че са виждали наркомани, бездомници в изоставения имот и дори е имало и пожар. Те се заканиха да блокират движението по ул. „Опълченска“, ако исканията им не бъдат чути.

Децата пък се страхуват да минават, а наблизо е и РЗИ, но дори и след подадени сигнали към всички отговорни институции отговорът е, че няма какво да се направи, споделят живеещи в съседство.  

Снимка: bTV

Писани са и предписания за собствениците на имота, които са слагали ограждения, за да не се допускат външни лица. Всички те обаче са счупвани и вътре отново има бездомници.

Снимка: bTV

Хората се оплакаха и че се палят огньове през деня. Те се заканиха да блокират движението на „Опълченска“, ако исканията им не бъдат чути.

Според инж. Анатоли Киров сградата може да се събори, защото разрешението за строеж е изтекло отдавна, но има над 20 собственици и това може да усложни процедурата.