Две деца се отърваха с наранявания, след като скочиха от тетраподите край Централния плаж на Бургас. 17-годишен младеж им се е притекъл на помощ.

Инцидент се случва вчера следобед, когато морето е изключително бурно, а флагът е червен.

„Децата бяха по-рано през деня, при което ние не ги пуснахме. Те си събраха багажа и си тръгнаха. Предположихте, че са си заминали от плажа, но те са отишли в напълно неохраняемата зона, която е на около 500 метра от охраняемата зона. Нямаше други хора“, каза старши спасителят на Централен плаж - Бургас Жельо Костадинов.

Той обясни, че на плажа са дошли полицаи, които са казали, че пред самия пост има давещи се. „Видяхме, че има хора на тетраподите и се затичахме на там. Видяхме самите деца качени на стената и се качихме да ги прегледаме. Видяхме, че са адекватни, бяха много уплашени и охлузени. Те ни разказаха, че две от децата са били във водата и те са им помогнали“, добави Костадинов.

Двете братчета на 8 и 14 години са получили наранявания по краката. Прегледани са в болница и са освободени за домашно лечение.

„Вчера и днес морето е доста опасно. Това е нетипично време за юни. Има мъртво вълнение. Това съоръжение е изключително опасно то не е обезопасено. Това са хлъзгави камъни с полепнали водорасли на тях и миди“, каза управителят на Централен плаж - Бургас Николай Иванов.