Години наред изоставен строеж притеснява столичани. Жителите на улица "Враня" се оплакват от тормоз на бездомници и наркозависими, които обитават сградата.

През лятото на 2021 г. Върховната административна прокуратура се самосезира след репортаж на bTV. Тогава тя изиска от Столичната община да издири собствениците на сградата и назначи проверка от страна на ДНСК и главния архитект. До днес обаче решение все още няма.

Според жители на квартала в сградата влизат бездомници, които често са причина за инциденти. Проблемът продължава повече от 20 години.

Главният архитект на столицата е извършил проверка и е наредил обезопасяването на сградата.

„Заповедта, издадена на 13.10.2021 г., е изпратена до всички собственици с писмо за обявяване на заповедта. Изчакваме необходимите срокове и срока, който е даден в заповедта за обезопасяване, ако собствениците не предприемат никакви действия за обезопасяване тогава. Столична община ще бъде органа, който ще извърши това обезопасяване“, каза арх. Анатоли Киров, началник-отдел "Строителен контрол".

Кога обаче ще бъде извършено това все още няма ясен отговор.

„Не мога да се ангажирам със срок, това са процедури. Трябва да се намери изпълнител. Може и да се пристъпи към някакво предварително изпълнение, но нека изчакаме да видим какво ще направят хората, след като им бъде обявена заповедта“, обясни Киров.

За живущите в квартала остава да се надяват, че сериозни инциденти няма да има.