Опасен мост в Банкя - наши зрители сигнализираха за пропадане на пътен участък над река Банска. Мостът е нестабилен от години. Една от подпорите му пропада при последните проливни дъждове.

„Кърпя го вече колко - 10 години“, казва местният жител Данчо Спасов, който се е нагърбил с поддръжката на съоръжението, макар да смята, че това не е нормално и не е негово задължение. 

Снимка: btvnovinite.bg

Мостът прекъсва връзката до домовете на хората, жп гарата и основния хранителен магазин в района. Въпреки ограничителните ленти по моста продължават да минават и хора, и автомобили.

От община Банкя обясниха, че не знаят за свободното преминаване по моста.

„Неслучайно сложихме тези ленти още в момента, в който разбрахме, че има проблем с него и включително и един куп със скална маса, който ще отидем веднага да проверим какво се е случило с него, защото той не даваше възможност физически да се преминава оттам, но сега разбирам от Вас, че може да се преминава, затова моментално ще отидем да проверим тази ситуация“, казва кметът на Банкя Рангел Марков.

Снимка: btvnovinite.bg

От Столичната община призовават хората да спазват забраната за преминаване.

„Да не минават колите, защото мостът нали го видяхте отстрани, че е на буква В и има опасност, ако е по-тежка колата, да вземе да падне в реката и някой да пострада и затова затворихме пътя“, каза експертът Цветан Точев.

За укрепването на моста са отделени около 200 000 лева. Очаква се ремонтът да започне до края на март, но кога ще бъде завършен, все още не е ясно.