Реконструкция на столичен мол застрашава преминаващи и чакащи градски транспорт на кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Опълченска". За това сигнализират зрители на bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

Строителен кран вдига тежки метални елементи, както и огромни стъклопакети. Това се случва в час пик над главите на преминаващите и на чакащите градски транспорт на спирката.

Заради строителството на практика тротоара липсва, има и частично затваряне на пътното платно на ул. "Опълченска", което също създава неудобство за автомобили и пешеходци.

Снимка: btvnovinite.bg

ДНСК са извършили спешна проверка по случая. От нея става ясно, че разрешението за строеж е валидно 10 години напред, а срокът на информационната табела е индикативен и на практика строителството може да продължи колкото е нужно.

„Взети са всички необходими мерки, доставките на обекта, който вече е в доста напреднала фаза, се случват често и винаги се изпълняват в светлата част на денонощието“, обясни Андон Бакалов,  директор в строителната фирма.

По думите му товарите, които закачва кранът, са винаги обезопасени. Изграден е коридор, по който хората минават безопасно, ще бъде изграден и още един, добави той.

Снимка: btvnovinite.bg

Мениджърът на строителната фирма уточни, че се очаква строежът да приключи до около два месеца. Той разполага с всички необходими разрешителни, ще има и допълнително обезопасяване.

Арх. Николай Диков, зам.-кмет на район „Възраждане“, отбеляза, че има получени няколко сигнала и са връчени предписания на възложителя и на надзора.