Охранителят, който размаха метална палка срещу ученик в училищен автобус, временно е отстранен от работа. Той няма да работи с деца до изясняване на случая, заявиха от фирмата, в която е назначен.

Охранителят размаха метална палка вчера срещу 17-годишен ученик в училищния автобус. Преди същият човек е посягал на дете от втори клас. Снощи недоволни родители от селата Комарево и Тлачене се събраха пред полицейското управление в Бяла Слатина.

Цветелин – ученикът, който твърди, че е бит, разказа че по време на движение станал в автобуса, охранителят му направил забележка да са седне, но той продължил да обикаля по седалките при други деца. Това провокирало охранителя да му посегне.

Миналата седмица е образувано досъдебно производство за подобен случай с друго дете от втори клас.

„Децата се страхуват да пътуват в автобуса и не искат да ходят на училище”, твърдят родителите.  

„Възмутително е това, което се случва. В автобуса трябва да има педагог, а не охранител. Този автобус вози ученици, а не затворници”, посочи  Шибил Кирилов – кмет на село Комарево.

Шофьорът на автобуса – Стоян Билков, посочи, че на ученика на няколко пъти му е направена забележка за поведението му, но не е удрян. „Охранителят не е удрял дете”, категоричен е шофьорът на автобуса.

Родителите са категорични, че няма да пускат децата си на училище, докато охранителят не бъде уволнен.

В училището научават за инцидента от телевизията. „Не съм забелязала такава агресия, каквато се описва, за мен той се справя чудесно”, заяви директорът на училището Лиляна Бенинска.

По случая вече работят и от отдел „Закрила на детето”.