„Трафикът в последния от трите почивни дни се очаква да е голям на някои основни пътища и КПП-та.“ Това каза комисар Мария Ботева, която е заместник- началник на „Пътна полиция“.

Трасетата, на които се очакват много коли, ще са подсилени допълнително.

„Една от неврологичните ни точки през последните дни е автомагистрала „Хемус“. Там сме предприели всички необходими действия, така че товарният трафик в тези участъци, в които обичайно затрудняват придвижването на леките автомобили, ще бъдат пренасочени през обходни маршрути", каза Ботева. 

Тя добави и че в района на тунелите на „Хемус“ се очаква да има образуване на по-големи задръствания. Ком. Ботева посъветва тези, които се насочват към столицата, да пътуват в по-ранните часове на деня.

Особено натоварено се очаква да бъде на главен път Е-79, край Симитли, където се събират два потока от автомобили - от Гърция и от Банско. 

Очакват се и проверки за алкохол и наркотици зад волана.

„В празничния ден имаше няколко катастрофи, при които има 10 ранени. Трима са с опасност за живота. От първи до трети март статистиката сочи 43 ПТП-та, при които имаме 56 ранени, четирима от тях са с опасност за живота“, обясни тя.