Електронната поща на лидера на групата българи, задържани за шпионаж в полза на Русия, съдържа цифрите "007" – от известения шпионски филм за Джеймс Бонд. Имейлът не е официално оповестен.

Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са обвинени за притежание на 19 фалшиви документа, които са използвани с „неправомерни намерения“ – в това число паспорти, лични карти и други документи от близо 10 държави.

Орлин Русен е арестуван в къща за гости в Норфолк, която е собственост на българка. Няма информация тя да е замесена в дейността на групата. Огледът в имота е продължил няколко дни.

Арестуваните Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са живеели в едностаен апартамент в Северен Лондон от 5 години. Собственичката на апартамента е била уведомена от полицията за ареста.

Медиите на острова акцентират върху разкази на съседи на Бисер Джамбазов. Според тях той е твърдял, че работи за Интерпол и се е опитал да инсталира голяма сателитна чиния отстрани на къщата, но планът е осуетен от реакциите на съседи.

Станаха известни и публикувани от Бисер Джамбазов кадри от негова реч и протест срещу локдауните по време на пандемията, твърдейки, че броят на умиращите от коронавирус е много по-малък, отколкото казва британското правителство.