Жители на столичния квартал „Младост” продължават да недоволстват заради открития център за лечение на наркозависими в близост до детска градина и училище.

От Здравното министерство обещаха програмата да бъде преместена до края на годината. Протестите обаче не стихват. Всеки ден жителите на квартала излизат на протест и желаят центърът да бъде преместен незабавно.

Стига се и до затваряне на едно от платната на „Цариградско шосе”.

По думите на живущите по непотвърдена информация все още не е намерено място, където метадоновата програма да бъде преместена.

Снимка: btvnovinite.bg

За „Тази сутрин” зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова подчерта, че обещанието на министър Кирил Ананиев центърът да смени своето място до края на годината ще бъде спазено. Според нея ще бъде избрана адекватна сграда.

По думите ѝ е важно да се подходи внимателно спрямо пациентите и тяхното състояние. Йорданова обясни, че лекуващите се не са опасни и за това потвърждават експертите, които работят с тях.

„Постарахме се максимално да информираме жителите на „Младост” за намеренията ни. Няма връзка между ремонта на сегашната сградата и преместването на метадоновата програма. По никакъв начин не сме показали, че поетите ангажименти не са спазени”, допълни още зам.-министърът.

Йорданова отбеляза, че няма вреда в това Министерството на здравеопазването да осигурява лечение на наркозависимите.

Вижте още във видеото!