bTV празнува рожден ден! Благодарим ви, че сте с нас през последните 20 години и особено във времена на предизвикателства пред медиите в България. Независимо от всичко, нашият първи приоритет е винаги да бъдем до вас. Да ви информираме обективно и навреме. Да ви забавляваме с позитивни, вдъхновяващи истории от България и света. И най-вече – да бъдем винаги на ваша страна!

Къде бяхме заедно? В какво обединихме усилията и надеждите си? Какво променихме заедно? В Деня на детето и рожден ден на bTV Кристина Газиева, Дани Атанасова и Теодора Трифонова припомниха трите вълнуващи истории.

Репортерът Кристина Газиева разказа трогателната история на малкия Стефчо, който страда от спинална мускулна атрофия. А лечението му се превърна в мисия за цялата страна. Миналата година проследихме неговата история, а екип на bTV пътува с него до Румъния, където детето получи спасителна доза терапия. Лечението се осъществи в северната ни съседка, защото у нас въпросната терапия не се прилагаше. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Като журналисти, като медия, нашата роля е да разкажем за техния проблем и на десетки деца като него. Тази история помогна на семейството и на лекарите в тази битка“, каза Газиева и допълни, че след поредицата от репортажи по темата – Стефан вече може да се лекува в България. 

Историята на малкия Байрям разказа кореспондентът на bTV в Сливен и региона – Дани Атанасова. От самото начало стотици се обединиха около битката на детето, въпреки че тя е изглеждала предварително загубена.

Снимка: btvnovinite.bg

„Заради липсата на формуляр детето не можеше да замине за чужбина, състоянието му беше тежко, но операцията мина успешно и сега вече се възстановява. Чувам се непрекъснато със семейството му и с него. Разказва ми, че много учи. До деветата си година той не ходеше на училище“, посочи Атанасова и добави, че историята на Байрям отразява силата на доброто. 

Снимка: btvnovinite.bg

Репортерът Теодора Трифонова разказа за острата нужда от ремонт в Детското отделение в „Пирогов“. Тя сподели, че ремонтът на отделението е бил лична кауза за нея. „Преди осем години направих серия от разследващи материали, които мога да ги разделя на две части – за мизерните условия, в които се лекуваха децата ни. Аз влязох под прикритие, като стажат-лекар, със скрита камера, в продължение на две седмици“, каза Трифонова. 

Тя посочи, че вторият период от материали е бил за заплатите, възнагражденията и бонусите. Те са довели до цялостната смяна на ръководството на болницата. Проблемите на децата са честа тема и в материалите на репортерите Мария Савкова и Мария Ванкова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!