Младата актриса Мария Бакалова, която стана първата българска с номинация за „Златен глобус“, даде първото си интервю след номинацията за bTV.

На 28 февруари тя ще изправи в категорията за най-добра женска роля в мюзикъл или комедия срещу известните холивудски актриси Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк.

Актрисата признава, че все още не може да асимилира случващото се: „Чувствам се невероятно! Изключително щастлива, шокирана, трепереща. Ние хората имаме една такава способност да си мечтаем, да си мечтаем, защото, както се казва, мечтите са безплатни, обаче никога не знаеш със сигурност.“

24-годишната Мария осъзнава, че номинацията ѝ е нещо голямо не само за самата нея и за кариерата ѝ, но и за цяла България, тъй като най-после местен талант ще бъде признат на толкова важна церемония като наградите „Златен глобус“. Тя обаче не желае да се прави на прекалено скромна:

Още съм на първото стъпало. Нахално ли звучи? Аз вярвам, че хората имаме възможност да искаме да се развиваме още и да учим още, така че това е само една стъпка.

В студиото на предаването „Тази сутрин“ гост беше киноекспертът Димитър Дринов, който каза, че еуфорията около наградите ще отшуми, но не и надеждата на много българи, които мечтаят да се занимават с кино, че могат да стигнат до червените килими на Холивуд.

Цялото интервю може да видите във видеото на сайта LadyZone.bg: