„Политици от БСП се срещат с руски дипломати, това е сигурно. Каква е степента на влияние – това е съвсем друг въпрос“, каза проф. Николай Радулов в „Тази сутрин“.

Друга партия в Народното събрание, която прави срещи с руски дипломати е „Възраждане“, смята Радулов. „На Борисов връзките с Русия също бяха тесни, тъй че вероятно им и хора от ГЕРБ“, каза той.

„Оттеглянето на БСП от преговорите е да покаже, че връзката с Русия е жива и партията се старае да я поддържа“, допълва Радулов. Той уточни, че левицата говори това, което се очаква да говори от нейните избиратели.

Относно нивото на шпионаж на тези 70 души, Радулов коментира, че в случая не става въпрос за класическата представа за шпиони. „Тук говорим за вербовки, оказване на влияние“, казва той.

Той припомни и друг случай. „Преди няколко месеца разкриха шпиони в ДАНС и тези хора дори не бяха арестувани. Няма такова нещо по цял свят“, каза Радулов.

По повод изказванията на посланик Митрофанова, че тези 70 души ще бъдат заменени с други, Радулов коментира, че това няма как да се случи. „Ще има пълна реципрочност. Тези хора няма да се върнат. Няма да стане както казва Митрофанова“, допълни той.