Най-големият грях на Сотир Цацаров е Иван Гешев. Това каза в предаването „Тази сутрин“ адвокат Николай Хаджигенов.

"Иван Гешев Цацаров си го избра относително, всъщност той, Бойко, си го хареса и си го избра. Цацаров смяташе, че Иван Гешев ще е послушен и ще прави каквото му кажат. Това е типичен пример за назначения в тоталитарните държави – издигаш някой в пъти над нивото му на компетентност и той е верен до безобразие и е готов да направи всичко. Иван Гешев е прякото доказателство за това", каза Хаджигенов.

Това е самостоятелна вина на Цацаров, допълни адвокатът. 

По думите му връзката между двамата вече не е толкова силна, а Цацаров остава на оцеляване.

Персоналните промени трябва да бъдат извършени, но заедно с промените на правилата, за да върви както трябва съдебната реформа, каза още адв. Хаджигенов.

Според него Гешев държи корупцията, а именно тя е това, което изкарва децата ни в чужбина.

Георги Харизанов заяви, че би трябвало да говорим за смяна на всички 1800 прокурори, а Хаджигенов отбеляза, че тези 1800 прокурори до един са подчинени на главния прокурор.

В прокуратурата у нас никога не се случва нищо без главния прокурор. Никой дори не поглежда накриво главния прокурор, допълни адвокатът.

Относно думите на премиера Кирил Петков, че може да има други причини, поради които Иван Гешев да не иска да си подаде оставката, Георги Харизанов каза, че разбирането на думите на премиера напоследък е сложна задача.

„Това, което се опитва да внуши, е, че сили извън съдебната система му забраняват да си подаде оставката“, коментира Харизанов.

Ако човек има за какво да бъде разследван, това не значи, че си върши добре работата, добави той.