Сигнал за незаконен строеж в ловното стопанство на яз. "Искър". Директорът на Югозападното горско предприятие заяви в ефира на "Тази сутрин", че за сградата не са представени строителни книжа. 

Сигналът за строителство на територията на стопанството подава съпредседателят на "Зелено движение" и общински съветник от "Демократична България" в СОС Владислав Панев. Той заснема строежа на иначе недостъпната територия с дрон.

Държавният строителен контрол направи проверка на място, но още преди да има официален резултат , директорът на Югозападното горско предприятие Дамян Дамянов уволни шефа на ловното стопанство „Искър“. 

Дамянов обясни, че строежът е построен много бързо по време на пандемията, а нито един служител не е казал за него. Той заяви, че няма представени надлежни книжа.

Директорът на Югозападното горско предприятие поясни, че сградата е трябвало да бъде учебен център, а на територията на ловното стопанство няма забрана за строеж, но не са представен строителни книжа.

Потърсихме и фирмата, която според Владислав Панев има отношение към строителството. Засега нямаме отговор от тях. 

Отговорът на столична община:

"Проверка на Направление „Архитектура и градоустройство“ не установи наличието  на одобрени строителни книжа за обект на територия на  държавно ловно стопанство „Искър“. Строителството се проверява и от ДНСК, които са изискали от директора на държавното ловно стопанство да представи съотносимите документи и книжа.  Дирекция „Общински строителен контрол“ на Столична община ще извърши проверка на място и ще състави констативни актове за предприемане на действия срещу незаконните строителни дейности в обхвата на държавното ловно стопанство."

Вижте още във видеото!