Недоволство във Враца заради изграждане на път в междублоково пространство. Според местните жители строителството е незаконно.

„Бяхме изненадани от идеята, че тук трябва да се строи път, никой не ни предупреди, а още 2011 г. е бил променен градският план. За нас прекарването на тази улица е неразумно, излишно”, каза Емилия Георгиева.

Хората заявиха, че в района има достатъчно улици и този път не е необходим, защото ще намали зелените площи.

Християн Павлов е един от потърпевшите, той заяви, че ако трябва – ще се опълчи с голи гърди на строежа. „Под моята тераса трябва да има път и тротоар. Това е незаконно. Може ли управата на общината да ми гарантира, че под терасата няма да минават камиони?”, посочи мъжът и допълни, че вчера багер се е ударил в терасата му.

„От 2003 г. живущите в квартала са подавали многократно жалби и молби в общината, за да им се осигури достъп до входовете и гаражите. В момента Община Враца изпълнява планов ремонт – изграждане на обслужваща улица, никой не би допуснал в жилищна зона да има двулентов път”, уточни Мария Попова, зам.-кмет на община Враца и каза още, че строежът няма общо с новооткрит магазин в района.

Според документите, тротоарът трябва да започне от основата на блока. Недоволните подготвят протест.