Акция за помощ на двама близнаци от Неделино, които останаха кръгли сираци, започнаха жителите на родопския град. Само за няколко години двете тринайсетгодишни момчета губят първо майка си, а преди дни и баща си.

Снимка: bTV

Хората в Неделино са потресени от съдбата на шестокласниците Борислав и Ивайло, които останаха кръгли сираци. Преди години коварна болест отнема  първо майка им, а преди дни губят и баща си. 

В момента за двете момчета се грижат техни близки, които са роднини на починалия баща. В Неделино започна дарителска кампания в помощ на близнаците.

Снимка: bTV

"Проведох среща и с директора на училището, те и в момента ползват безплатно услугата безплатен обяд чрез БЧК, но и да отпускане на стипендия, която да подпомогне децата успешно да приключат учебната година и да нямат сътресения. Всички тези усилия са насочени към бъдещето на децата и за тяхното развитие”, каза Боян Кехайов, кмет на Община Неделино.

Снимка: bTV

На входа на общината има поставени дарителски кутии. Все още няма  дарителска сметка, тъй като децата нямат определен настойник. По закона за закрила на детето социалните първо трябва да се обърнат към роднините, които могат  да се грижат за тях. Ако липсват такива възможности, ще се търсят услугите, предлагани в общността.