Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна. Във фаталната вечер на 31 август 1997 година в центъра на Париж загива 36-годишната Даяна Спенсър, която от няколко седмици има връзка със синът на египетския милиардер Мохамед ал Файед Доди ал Файед.

25 години по-късно в центъра на общественото мнение продължават да се раждат нови заговорнически теории около смъртта ѝ. Чували сме всичко от това, че е възможно тя да е убита заради тайна бременност, до атентат срещу колата или пък саботаж. 25 години по-късно разследванията във Франция и Великобритания завършват с едно и също заключение, а то е, че принцесата на милиарди сърца по света загива в автомобилна катастрофа.

Една от основните версии е, че катастрофата е причинена заради папараците, които са преследвали принцеса Даяна. Нито едно разследване, нито във Франция, нито във Великобритания успява да докаже, че заради маневра на някои от моторите и колите на папараците животът на пътуващите в автомобила, в който са пътували принцеса Даяна и Доди ал Файед, е бил поставен под опасност.

Става ясно, че десетки папараци са се намирали в хотел „Риц“, който принадлежи на семейство Ал Файед, във вечерта на 31 август. Тогава Доди ал Файед взима решение и нарежда луксозната кола, с която той стигнал от летището до хотела, да застане пред главния вход и да тръгна оттам, за да отвлече вниманието на журналистите, а в последния момент той поръчва кола от сигурността на хотела за него и за Даяна и те излизат от служебния вход на хотела.

Така те се озовават в автомобил, в който изобщо не е трябвало да бъдат, разбира се, луксозната кола отвлича внимание на част от папараците, но останалите тръгват след въпросния автомобил. Колата кара много бързо, за да избегне именно превозните средства на папараците, но нито едно разследване не доказва, че маневра на някои от моторите на фотографите поставя под опасност живота на принцеса Даяна.

И още една версия - 10 години френската полиция издирва мистериозен автомобил, чиято боя е имало по катастрофиралия автомобил, в който се е движела принцеса Даяна. Едва през 2007 година френската полиция намира собственика на мистериозния автомобил, който се оказва на виетнамски работник. Френската полиция не успява да повдигна обвинения срещу него, а британската полиция не успява никога да го разпита, защото той не се съгласява, тъй като в по време на катастрофата е трябвало да бъде на работното си място.

До момента всички разследвания завършват със заключението, че принцесата на милиарди хора по света заради каузите, които защитава и заради бунтарския си дух загива в пътна катастрофа.