„След наводненията в Германия българите си подадоха ръце и заваля една добрина“, каза кореспондентът на bTV в Германия Натали Пашева в студиото на „Тази сутрин“.

От самото начало на наводненията тя отразява ситуацията в Германия и прави зрителите на bTV съпричастни с трагедията там.

„Стотици хора се издирват, все още има места, които са откъснати от света. Кадрите от наводнените места бяха шокиращи, къщи падаха като кибритени кутийки“, каза Пашева.

По думите ѝ все още не е ясно защо жителите на най-тежко пострадалите райони не са били предупредени по-рано за идващото наводнение.

Натали Пашева е разговаряла с десетки наши сънародници в Германия. В един от случаите младо семейство се събужда през нощта от приливната вълна, която залива дома им. Въпреки че те се спасяват само с дрехите на гърба си, мъжът на следващия ден става доброволец и започва да помага на възрастни хора, засегнати от наводненията.

„Във връзка сме с консулствата ни. Засега няма информация за бедстващи българи, надяваме се така и да си остане“, каза още тя.

„Процесът по възстановяване ще трае дълго. Сега приоритет е да се оправи инфраструктурата“, каза Пашева.