Конфликтите сред ромската общност в Бяла Слатина напоследък ескалират. 34-годишен мъж едва не загина след пробождания с нож след поредния конфликт в заведение. 

В 3 ч. през нощта напрежението между двама душ в заведение в Бяла Слатина излиза извън контрол. Следва размяна на реплики, удар, а на улицата отвън става страшно. 

„И след около 4-5 секунди той почна да ме ръчка с ножа, доста кръв изгубих", разказва потърпевшият Али Мишев.

Той е настанен във Врачанската болница с четири прободни рани, а нападателят с ножа се укрива.

Снимка: btvnovinite.bg

На следващия ден кръвта пред заведението е щателно измита. Свидетели няма, а представител на фамилията, която държи заведението, твърди пред камерата ни, че е клиент.

Нападател и жертва да момента на агресията са били приятели. 

Снимка: btvnovinite.bg

Публична тайна било с какво се занимавал нападателят.

"Той с проституция се занимава, с наркотици се занимава, с избори се занимава, с каквото има незаконно се занимава“, твърди Али. 

След два дни укриване полицията получава уверението на адвоката му – бивш градски прокурор на София, че нападателят с ножа ще се предаде сам със своята версия за клането. 

Преди дни в ромската махала на Бяла Слатина пак се биха посред бял ден.

В болницата тогава бяха настанени 16-годишно момче, за което се твърди, че е било простреляно, както и 24-годишен младеж със счупена глава. Трети потърпевш е нападнат в дома си и ограбен от същата банда, чийто тартор се занимавал  с лихварство. 

Снимка: btvnovinite.bg

От полицията в Бяла Слатина категорично отказаха да коментират зачестилите побоища в града, както и какви мерки се вземат това да не се случва. 

А по отношение на последната кървава разпра пред заведение, кметът на Бяла Слатина изрази увереност, че полицията ще си свърши работата. Но потърпевшите не вярват и искат помощ от най-високо ниво – като например главният прокурор Иван Гешев да обърне внимание на случая.