Напрежение сред плувните клубове в Пловдив заради тренировките на деца на общинския басейн „Младост“.

Спорът възниква заради това, че в съоръжението тренират четири клуба с общо 350 картотекирани деца. В момента трябва да дойде и пет клуб по плуване с още осем деца, но треньорите, които в момента провеждат тренировките вътре, казват, че басейнът е претоварен.

„Конфликтът се създава заради желанието на още един клуб да дойде в часовете на спортното училище и казват, че нямат как да ползват тяхната база“, заяви треньорът по плуване Славяна Раденкова.

Снимка: bTV

Според треньора на новия клуб, който трябва да започне да тренира в общинския басейн Атанас Кръстанов, няма кой да ги допусне до съоръжението, въпреки че учениците са на спортното училище и басейнът е негов.

„Децата от спортното училище имат право да плуват в общински басейн „Младост“ по нормативна уредба. Поканили сме всички плувни клубове да направим график заедно, който да е удобен за всички“, каза Георги Титюков, зам.-кмет по спортни дейности в Община Пловдив.

По думите на родителите напрежението се създава, защото басейнът е малък и е претоварен, а в един коридор плуват по 20 деца.