Зрители от столичния квартал „Дружба“ сигнализират за счупени предни стъкла на автомобили. Вандалските прояви са станали във нощта между събота и неделя.

Снимка: Редакторски екип

Елена Михайлова паркира автомобила си в събота, след като се връща от командировка. Заварва го със счупено предно стъкло. Според нея в има и други подобни посегателства в квартала.

„Не съм го местила умишлено. Имаше оставена плочка. Очакваме записите от камерите и извършителят да бъде заловен“, посочи Елена Михайлова.

Елена Михайлова
Снимка: Редакторски екип

„Не мога да хвърлям обвинения без да съм сигурна. В квартала няма паркоместа и няма къде да се паркира – това е проблем, но не смятам, че това е начинът. Не смятам, че автомобилът пречи на някого“, допълни собственичката на автомобила.

„Ако нямах друг автомобил, на когото мога да разчитам, аз не мога да си закарам децата на детска градина, нито на училище, нито да отида на работа. Цената на това стъкло е към 900 лева. Това е абсурдно, много хора живеят цял месец с тази сума“, добави жената.

„Според мен е човек, който се е почерпил, харесал си е някоя кола, видял е паве и е решил, че трябва да счупи стъклото“, коментира Андрей Кумбаров, потърпевш от вандалската проява.

Андрей Кумбаров
Снимка: Редакторски екип

Иззети са записи от видеокамери в района, а от СДВР заявиха за bTV, че се работи по установяване на извършителя.