В рамките на днешния ден 15-годишния младеж, който намушка свой съученик в столицата, ще бъде обвинен в опит за убийство. Това обяви в ефира на bTV Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Състоянието на пострадалото 16-годишно момче е тежко, но все пак медиците от „Пирогов” се надяват на „един добър изход” за него.

Снимка: bTV

До момента се знае, че на стълбите в бл. 326 в „Надежда” младежите се спречкали заради публикация в социалните мрежи. 15-годишният нанесъл множество прободни рани на другото момче и избягал – гол до кръста, опръскан с кръв и с нож в ръка.

В района случайно минавал цивилен полицай, който задържал нападателя. Междувременно съседка оказвала първа помощ на жертвата, а децата й се обадили на 112.

Снимка: bTV

Началникът на клиниката по детска анестезиология и реанимация доц. Румяна Андонова посочи, че нараняванията са в корема и шийната област, с голяма кръвозагуба. Към момента обаче нещата са стабилизирани, подчерта медикът от „Пирогов”. Детето остава под наблюдение в болницата.

Преди да бъде задържан, нападналият го младеж разказал за случилото се на свои познати, като думите му са заснети на видео.

Снимка: bTV

Прокуратурата разполага с телефона, с който е снимано и ще се прави техническа експертиза и лицево идентификационна експертиза на видеото, посочи Арнаудова.

„Вчера състоянието на момчето е било превъзбудено, нямаме данни да е употребявало наркотични вещества или алкохол”, заяви говорителят на главния прокурор.

Снимка: bTV

Задържаният ще дава обяснения в присъствието на майка си и на адвокат.