Нападение срещу служител на Центъра за градска мобилност. Агресията идва от страна на шофьор, след като му е сложена скоба в квартал „Иван Вазов“ в столицата.

Шофьорът прекрачил времето в синя или зелен зона с две минути и половина. Служителят е успял да избяга.

„Това е пореден случай на агресия и то недопустима агресия. На клипа се вижда, че има и дете, пред което се разиграва цялата тази случка“, каза Румяна Милова, директор на Дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ в предаването "Тази сутрин".

Автомобилът бил задържан със скоба, защото не е имало плащане. По думите на Милова колата не била със софийска регистрация. „Шофьорът може да не е знаел правилата за паркиране в София“, посочи Милова.

„Това не го оправдава за проявената агресията“, категорична бе тя.

Милова подчерта, че вече е говорила със служителите. По думите ѝ били дългогодишни служители и знаели как да се пазят. Единият от тях веднага е уведомил прекия си ръководител и е повикан екип на общинска полиция „Най-странното е, че нарушителят е платил глобата и след това е проявил агресия, което се случва за първи път“, разкри Румяна Милова.

Шофьорът е проявил агресия само към един от служителите. „Няма данни за това да е проявил агресия към другия ни служител“, каза тя.

Милова посъветва гражданите, които ще посещават София да разгледат къде са зоните в столицата.

Въпросният гражданин е подразнен от това, че служителите на ЦГМ се забавили със свалянето на скобата, става ясно от клипа. По наредба може да се чака до един час, за да бъде свалена скобата. „Много рядко се случва това“, каза Милова.

„Не знам как този гражданин е измерил това време от две минути и половина, защото технологичното време за поставяне на скоба е повече. Може да се предположи, че е седял наблизо. Чести са случаите, когато граждани седят наблизо до колите си и дебнат служителите на ЦГМ“, заяви тя.