Светкавична реакция на местната власт в пловдивския район „Южен“ след репортаж в „Тази сутрин“. Фирмата, чийто бетоновоз, беше заснет да излива бетон в общински зелени площи, беше принудена да изчисти натрупаните строителни отпадъци. А шофьорът им, който е изхвърлил бетона, ще бъде наказан.

Оказа се, че на мястото, където бетоновозът изхвърли товара си е имало над 30 тона нерегламентирано депониран бетон. Така фирмата, която беше хваната в нарушение, ще почисти за своя сметка отпадъците и на всички хвърляли преди нея.

„В момента се оказва, че този, който последен са го заснели любителски камери, ще отнесе за всичкото“, казва кметът на района Костадин Язов.

Хората в квартала са приятно изненадани от светкавичното разчистване.

От компанията нарушител отказаха коментар пред камера, но заявиха, че шофьорът, заснет в любителския клип от „Аз, репортерът“, ще бъде дисциплинарно наказан.

„Истината е, че този целият терен е даден от общинския съвет за парково озеленяване. Всеки си вика: „като не ме види никой, правя каквото ми дойде на акъла. И аз апелирам към всички, ако могат своевременно да съобщават за такива сигнали“, казва Язов.

Кметът на район „Южен“ призовава гражданите да подават  сигнали и да се подписват като свидетели за незаконните действия, които са констатирали, за да могат нарушителите да бъдат санкционирани. 

От компанията нарушител отказаха коментар пред камера, но заявиха, че заснетият в клипа шофьор ще бъде наказан дисциплинарно.

Тъй като клипът е анонимен и сигналът не е подаден в деловодството на общината, глоба няма как да бъде наложена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!