Все още не е ясно кой е собственикът на кучето, което нахапа жестоко жена и две деца на паркинг на голям хипермаркет в Пазарджик. Кучето е порода американски булдог. 

"Докато отивахме до магазина кучето хвана детето, ние не го видяхме преди това. Започнах да го удрям с портмонето си", разказва бабата на нахапаното дете.  

"За две-три минути нямаше никой, кучето не пуска детето, видях че има каишка на врата – хванах го за каишката и започнах да го удрям с чехъла си. Пусна го, но посегна втори път на детето. След това дойдоха и едни момчета и помогнаха", разказа още жената.  

Снимка: btvnovinite.bg

Тя съобщи, че раните на детето са само промити, лекарите ще кажат колко са тежки до два – три дена, тогава ще бъдат зашити. 

Жената била с двете си дъщери и три внучета. Кучето е нахапало и една от жените.

"Когато отидохме в Бърза помощ, лекарите казаха, че преди нас при тях са били майка и дете на две години, които също са били нападнати от това куче", каза бабата. 

Снимка: btvnovinite.bg

Дядото – Румен Борисов, отбеляза че състоянието на детето е било тежко и заяви, че е важно да се намери собственикът на кучето, да се вземат мерки, за да не пострадат и други деца. 

На това място постоянно има много кучета, каза още дядото.

Полицията в града продължава издирването на собственика на кучето.